Lav italiensk mad med børnene

Der er ikke noget hyggeligere end at lave mad sammen med børnene, og man kan roligt give sig i kast med at lave italiensk mad sammen med dem. Det er nemlig noget, de sagtens kan være med til, og man kan roligt give børnene den glæde, der er ved at tage dem med i køkkenet for at lave mad. Om børnene er rutinerede i et køkken eller ej, betyder reelt ikke noget, for det handler bare om at komme i gang og ikke mindst om at give det en chance. Det er nemlig den måde, børnene lærer på, og når børnene skal med en tur i køkkenet, så er det også, at man må huske at væbne sig med tålmodighed og en god en af slagsen. Det er nemlig det, det kræver, og det gør det også, for at børnene kan komme i gang med at lære.

Der er heller ingen børn, der synes, det er sjovt at stresse rundt i et køkken, og man må derfor gøre dem den bedste tjeneste ved at hjælpe dem på vej og samtidig have en stor portion tålmodighed, hvilket er det, der kræves.

Når børnene skal med i køkkenet første gang for at lære at lave italiensk mad, så er det en god idé at lægge ud med at lære dem, hvordan man koger pasta. Det er meget nemt at få dem til at fylde en gryde op med vand, og hvis de har svært ved selv at holde gryden, så kan man jo hjælpe dem med det. Det behøver ikke kræve så meget, men nogen vil skulle hjælpes på vej, alt efter hvor store de er.

Derefter er det bare at sætte gryden på kogepladen, og når vandet koger, kan man vise børnene, hvordan de putter pasta i gryden. I den forbindelse er det også en god idé at vise børnene, hvordan man betjener et køkkenur, så man danner sig et overblik over, hvornår pastaen er færdig. Derefter er det bare at lære børnene, hvordan man laver en tomatsovs, der er rigtig god, og når det er gjort, så er der ikke andet at sige, end at man er ved at være færdig med at lave sit allerførste italienske måltid. Det er jo god stil.